Search

Waarborgen van een hoge kwaliteit van advisering en dienstverlening op het gebied van zadels en tuig, waarbij paarden welzijn voorop staat.

De doelstelling van de VZTD

Bij de VZTD willen wij de kwaliteit van de zadel- en tuigdeskundige in Nederland en België, wij zijn van mening dat een zadel-en/of tuigdeskundige onder andere moet staan voor het paardenwelzijn en het deskundig adviseren over zadel en/of tuig. Om deze aspecten te kunnen waarborgen zijn er toelatingseisen gesteld, waaronder het succesvol afronden van een door de VZTD erkende opleiding. Daarnaast zijn alle leden verplicht om elk jaar een minimaal aantal bijscholingen te volgen, de onderwerpen van deze bijscholingen lopen zeer uit een, dit kan gaan over het zadel zelf maar kan bijvoorbeeld ook gaan over de anatomie van de rug of over het gebit. 

Zoek jij een VZTD lid bij jouw in de buurt? Neem dan een hier een kijkje.

Bijscholing en specialisaties

Naast periodieke toetsing van de kwalificaties zijn onze leden verplicht tot regelmatige bijscholing. Zo kun je er gerust op zijn dat je met een kundig persoon te maken hebt. Onze leden hebben zicht verdiept in het zadelpassen, het repareren en/of aken van zadels en/of tuig. Wanneer je het overzicht van al onze leden bekijkt, kun je terugvinden op welk gebied zij gespecialiseerd zijn. 

FNHB 

De FNHB heeft als doel het behartigen van de belangen van alle hippische Brancheorganisaties in Nederland in de breedste zin van het woord.

De FNHB tracht haar doel onder meer te bereiken door het behartigen van de nationale en internationale belangen van de leden en het bevorderen van de samenwerking binnen de paardensector.

Daarnaast vertegenwoordigt de FNHB de leden in de Sectorraad Paarden en andere vormen van overleg en fungeren zij als aanspreekpunt voor overheden en maatschappelijke organisaties. Ook maken zij gebruik van alle andere wettige middelen, die kunnen bijdragen tot het realiseren van het doel.

Ben jij lid?

Bestuur VZTD

Voorzitten Edwin Stoker

Voorzitter

Edwin Stoker

Vice voorzitter Kitty van Beurden

Vice voorzitter

Kitty van Beurden

Penningmeester Stephanie van Deursen

Penningmeester

Stephanie van Deursen

Secretaris Celine van Waes

Secretaris

Celine van Waes

Algemeen bestuurslid Floortje de Rover

Algemeen bestuurslid

Floortje de Rover

Bijscholingscommissie Samantha Ijven

Bijscholingscommissie

Samantha Ijven

Algemeen Bestuurslid

Open vacature

Algemeen Bestuurslid

Open vacature

Scroll naar boven