Search

Goedkoop vs duurkoop

Helaas zijn er nog veel paarden die een niet passend zadel hebben, hier zijn verschillende reden voor waaronder het feit dat mensen niet weten dat een zadel niet alleen moet worden aangemeten maar ook hoe dit goed gedaan moet worden, door wie ze dit het beste kunnen laten doen en dat dit regelmatig gecheckt moet worden. Daarnaast is het voor veel mensen toch altijd een hele dure aankoop en proberen ze het liever met iets goedkopers, vaak is het ook nog eens zo dat mensen niet willen wachten op de levering van een nieuw zadel.

Maar als je gaat kijken wat het je kost als je een niet goed passend zadel gebruikt kan je misschien toch beter even doorsparen en een paar weken wachten op een aangemeten zadel.

Allereerst is er het zadel, hiervan kan de prijs aardig verschillen maar als je denkt tussen de €500-€2000

Wanneer er dan geconstateerd wordt dat het zadel toch niet helemaal past worden er vaak hulpmiddelen als pads en onderleggers aangeschaft. De prijzen hiervan lopen best uiteen en het ligt er maar net aan hoeveel je er koopt maar we gaan uit van €100-€500

Als dit niet helpt komt er vaak nog een anatomische singel bij om het zadel op zijn plaats te houden. €150-€300

Wanneer het paard dan toch pijn en ongemak laat zien komt de osteopaat, fysiotherapeut of chiropractor erbij. +- €100 per behandeling

Hopelijk constateert deze dan dat het zadel niet goed ligt en verwijst je door naar een gecertificeerd zadelpasser voor het opnieuw aanmeten van een zadel.

Als dit niet zo is kan het bovenstaande rijtje zich zo weer herhalen tot uiteindelijk iemand wel een juiste doorverwijzing maakt of tot het paard onherstelbare schade heeft opgelopen.

Een niet goed aangemeten zadel kan uiteraard net zoveel kosten als een goed aangemeten zadel maar vergeet niet dat het zadel ook geregeld, het liefste elk half jaar, moet worden nagekeken. 

Twijfel je over de ligging en pasvorm van jouw zadel? Vraag een gecertificeerd zadelpasser om je zadel na te kijken! Deze vind je via www.vztd.nl

Scroll naar boven